Inspirasjon

Hva er det som inspirerer deg når du skal innrede hjemme hos deg? Når jeg skal style et rom eller en hel bolig, bruker jeg å samle bilder av ting jeg liker. Det kan for eksempel være møbler, en favorittstol, lamper, puter, en spesiell stil som kan passe inn eller kanskje av drømmekjøkkenet? I tillegg har jeg lært at det kan være lurt å samle diverse fargeprøver, tapetbiter og stoffprøver. Og møbler og ting jeg har fra før tar jeg gjerne bilde av, slik at jeg har det tilgjengelig hvis jeg må sjekke fargen eller detaljer som kan være lett å glemme.

I dagens digitale verden finner vi jo det meste på nettet, men det kan vel likevel være lurt å samle alt på en tavle som er tilgjengelig også når du er uten pc eller nett? Eller hva med en snerten ringperm som enkelt kan medbringes rundt i butikkene? I den kan du også putte inn ulike fargekart og brosjyrer fra malingsprodusenter eller kjøkkenleverandører. Bildene du finner på nett kan du skrive ut og feste på tavlen eller i ringpermen.

Her har jeg samlet noen bilder som er relevante for styling av vår bolig. De er fine, og flere av dem er kanskje litt utradisjonelle med en miks av gammelt og nytt. Sjekk også ut linkene jeg har funnet til inspirasjonssider på nettet.

Lekkert inngangsparti?

Det første som møter oss er inngangspartiet. Når vi skal selge en bolig, er det en stor fordel om det gir et positivt førsteinntrykk. Her er et lekkert inngangsparti fra Jotun. Det er mange fine og inspirerende bilder på Jotuns nettside, og det er vel aldri feil å følge de rådene Jotun gir om hva som er de gjeldende fargetrendene akkurat nå?

Bildet er hentet fra jotun.no

Stue med settebord

Bildet under viser at det er mulig å bruke settebord i stedet for et tradisjonelt salongbord. Vi har arvet tre slike settebord, så dette var et godt tips. Jeg synes det fungerer kjempebra! Kanskje det må testes ut?

Leilighet stylet av Alvhem mäkleri, bildet er hentet fra klikk.no

Soverom med gul tapet

Hovedsoverommet i vår bolig har gul tapet. Gul har vært en populær farge i klesbutikkene de siste årene, men fargen har fortsatt ikke slått helt igjennom som interiørfarge her i Norge. Det er nok likevel ikke aktuelt å gjøre noe med tapeten, for se hvor fint det fungerer med det rette tilbehøret!

Bildet er hentet fra Inspirasjonsguiden på klikk.no

Bad med gule fliser

Badet i vår bolig er innredet på 70-tallet og har fliser i sennepsgult. Er det helt krise? Ved å kombinere flisene med hvitt, bør det være mulig å få det til å fungere, som vist i bildet under.

Bildet er hentet fra iseecubed.com

Jenterom?

Boligen vår inneholder to romslige soverom. Hvordan skal vi innrede det andre soverommet? Kommer kjøperne til å ha små barn, og vil de i så fall ha flere enn ett barn? Eller er de barnløse og ønsker å benytte rommet til arbeidsrom? Jenterommet på bildet under er nøytralt innredet og kan enkelt endres av kjøperen til å dekke deres behov. Jeg tror nok vi går for noe nøytralt.

Bildet er hentet fra Inspirasjonsguiden på klikk.no

Kontor under trappa

I boligen vår har vi en krok under trappa som kan innredes til et enkelt, lite kontor. Bildet under viser at det er lite som skal til for å skape en effektiv og koselig arbeidsplass.

Bildet er hentet fra Inspirasjonsguiden på klikk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar