tirsdag 15. september 2015

Fargevalgets kvaler

Synes du det er vanskelig å velge farger når du skal innrede hjemme? En enkel løsning er å male alt hvitt. Det blir liksom aldri feil. Men hva hvis du ønsker noe annet? I vår bolig har vi møbler fra forskjellige tidsperioder og stiler. Er det da mulig å finne én veggfarge som fungerer med alle disse ulike stilene, og som aller helst bidrar til at møblene kommer til sin rett?

Malt spisestue

De eneste møblene i vår bolig som er malt, er spisestuen. Den er malt i en grågrønn farge, kombinert med lys rosa detaljer. De andre møblene er i mørkt og lyst treverk, samt i teak. Med andre ord - en salig blanding! Men... En lys beige veggfarge vil kunne fungere i kombinasjon med det meste. I tillegg ønsker jeg en mørkere farge til trappegelender og trappetrinn, samt til en vegg i stuen.

Disse to fargene må i tillegg fungere sammen med møbelstoffene, som varierer fra grønt til rosa, samt flere varianter av skinn. Under ser du et bilde av stoltrekket på spisestuestolene. Her finner vi lys og mørkere rosa, grønn, blå, beige og lys brun.


Masse fargeprøver

Jeg løste utfordringen ved å hente med meg masse fargeprøver hjem fra maleforretningen og prøve de sammen med møblene. Det er også viktig å sjekke fargene i dagslys. Under ser du de to fargene jeg endte opp med, Vanilje og Muskatnøtt, sammen med fargen vi bruker på listverk og vinduer, Egghvit.


Hvordan vi oppfatter farger er svært avhengig av lyset. På bildet under er veggen i stuen malt med fargen Muskatnøtt. Det tilsvarer fargeprøven til høyre. Du ser at fargeprøven ser mye mørkere ut enn selve veggen.



Krydder

For å få en helhet i boligen, er det disse tre fargene som er basis i alle rom. Møbler, gardiner, puter, tepper og bilder blir således bare "krydder". Og krydderet tar vi jo med oss når boligen er solgt. Men da er tanken at de nye eierne kan krydre som de ønsker. Hva tror du? Blir dette bra?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar